Over mezelf

Mijn naam is Karin Van Spaendonk. In 1968 werd ik in Lier, België geboren, waar ik ook opgegroeid ben. In 1997 ben ik naar het zuiden van Duitsland verhuisd. Sinds 2009 werk ik hier als fysiotherapeute, sinds 2011 eveneens als osteopate voor honden - en ook katten. Ik heb een eigen praktijk met een waterloopband voor honden en werk tevens mobiel. In België kom ik bij u aan huis.

Fysiotherapie & osteopathie voor honden

Het beroep van dierenfysiotherapeut en -osteopaat is in Duitsland intussen goed ingeburgerd. Zoals in België is het ook hier in Duitsland geen beschermd beroep, maar er zijn goede opleidingen, het aanbod groeit constant en er is een gezonde concurrentie, die ervoor zorgt dat er kwaliteit moet worden geleverd. In het algemeen is er een zeer goede samenwerking met dierenartsen en -klinieken. Hier vindt u een overzicht van mijn opleiding en gevolgde cursussen.

 

Bij mijn bezoek in België kan ik volgende therapievormen aanbieden:

  • osteopathie
  • manuele technieken (massage, manuele therapie, passief bewegen,...)
  • behandeling met Low Level Laser
  • tips voor thuis

Vooraf vindt een onderzoek plaats met:

  • bevraging
  • gangbeeld-/bewegingsanalyse
  • aftasten/palpatie

Voedingsadvies voor honden

Met het thema gezonde voeding voor honden kwam ik in 2005 voor het eerst in aanraking en het heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Ook in mijn beroep als fysiotherapeute belanden we vaak bij dit thema. Daarom heb ik me hieromtrent een gefundeerde opleiding gegund. Ik verzorg trainingen en lezingen op maat voor iedereen die meer wil weten.